Antwoorden voor de liebster award

Genomineerd 

Wat was de verrassing groot toen ik een berichtje kreeg. Ik zou genomineerd worden voor de liebster award. Dit is een award die alleen bestaat op internet. Hier lees je er meer over: liebster award Het is een initiatief waarbij bloggers andere startende bloggers nomineren om hun waardering te laten blijken. Vervolgens krijg je 11 vragen die je op je blog beantwoord. 


Genomineerd door… 

'About Loes’ is de blognaam van Joandi Loes Tholen. Ze is een studente die (net als ik) dol is op interieurstyling en ontwerpen. Haar droom is om een bedrijf op te zetten in grafisch design/interieurstyling. Ze blog o.a. over haar favoriete merken, items en interieur.  Bovendien gaat ze op bezoek bij personen en laat ons binnenkrijgen in hun huis. Leuk! Neem een kijkje op haar prachtige blog.  

Loes heel erg bedankt voor je nominatie en ik ga mijn best doen om de vragen die je voor mij hebt opgesteld, met toewijding te beantwoorden. En wat gaaf dat je vertelde mij als inspiratiebron te zien. Een groot compliment.

Vragen van de blogster van 'aboutLoes" aan Daan van DaanDimple 


1. Waarom moeten mensen jouw blog volgen? 

 De eerste gedachte die bij mij op komt, is dat ik heel erg van het ‘ont’ moeten ben. In mijn leven moet ik van mijzelf meer dan genoeg. Het lijkt tegenwoordig wel alsof een druk bestaan waarin je zoveel mogelijk bereikt het ultieme is. Van deze gangbare trend probeer ik regelmatig af te stappen. En is de quote ‘happiness is the highest level of succes’ mijn favoriete quote geworden. 

Dat neemt niet weg dat ik het natuurlijk erg leuk vind als mensen mij gaan volgen. Ik ontmoet graag mensen met dezelfde passie als ik. Door mijn blog te volgen, leer je mij en mijn bedrijf DaanDimple kennen en zal je elke maand een stuk lezen dat ik heb geschreven met passie en liefde. 


2. Waarom ben je begonnen met bloggen

Ik ben begonnen met bloggen omdat ik door zoveel fantastische bloggers inspiratie kreeg en ik graag terug geef in de hoop daarmee ook anderen te inspireren. 


3. Heb je een tip voor mensen die hun huis gaan (her)inrichten? 

Tip 1: Neem de tijd om een interieur te laten groeien. Het is jammer als je in een woonwinkel alles ineens koopt en later een andere smaak ontwikkeld. Meestal was de investering dan zo groot dat mensen het maar laten zoals het is. En uiteindelijk geloof ik dat het huis waarin je woont een fijne warme jas kan zijn. Een omhulsel waar je je geborgen en tevreden in voelt. En af en toe een ander jasje is fijn voor de verandering. 

Tip 2: Met wanddecoratie kun je je huis persoonlijk en uniek maken. De investering is niet zo hoog en verandering is veel makkelijker te bewerkstelligen. Het maakt de interieurstyling helemaal af! Hieronder geen echte DaanDimple poster of wanddecoratie. Wel een paar items zo neergezet dat ik het prettig vind om naar te kijken. Inmiddels is het alweer anders. 


4. Waar koop jij de meeste meubels? 

Enkele jaren geleden hebben we een bank bij Loods 5 gekocht. En in deze winkel ben ik regelmatig te vinden. De salontafel is van basiclabel in Hoorn. De stoelen zijn vrij nieuw en van Braxton Lifestyle (gekocht in een tuincentrum). Het tv meubel is gekocht bij de Spieghel. Binnenkort krijgen we een meidenkast voor in de kinderkamer. Deze komt bij de Karwei vandaan. Kortom ik koop in allerlei winkels. 


5. Wat is jouw interieurstijl? 

Mijn stijl neigt het meeste naar de landelijk Scandinavische woonstijl. Wij wonen helaas niet landelijk maar de landelijke inrichting vind ik zo gezellig. Veel hout, warme plaids, natuur, taupe en vergrijsde kleuren. En ik hou ook heel erg van Scandinavisch: licht, design, blond hout en pastelkleuren. Je kan trouwens op Instagram zoeken op #landelijkscandinavisch. Dan kom je zeker foto’s van mij tegen. 


6. Wat is je favoriete meubelstuk in je huis?

De bank! Het is een oudje en aangeschaft toen mijn man en ik gingen samenwonen. Een leuke anekdote; onze lieve kraamverzorgster was destijds door de leuning van bank gezakt omdat ze een slinger van felicitatiekaarten wilde ophangen. Ze had gelukkig niks. Op deze bank heb ik mijn twee kinderen gevoed, geknuffeld, getroost en aan het lachen gemaakt. Onze bank heeft een geschiedenis. En ik ben heel blij dat de hoes lekker in de wasmachine kan. 

7. Wat is je favoriete kamer in je huis? 

Dat is mijn werkkamer. Hier ben ik omgeven door rust en kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten. Ik ben dan geen mamma, vriendin, vrouw maar gewoon even helemaal Daan... in de ‘flow’. 


8. Is er een item in je huis met een bijzonder verhaal? 

Toen wij hier kwamen wonen hadden we een rechthoekige tafel. Dit bleek niet handig want door onze kleine woonkamer hadden we een vrij kleine doorgang naar de keuken. Op marktplaats vond ik een zelfgemaakte houten tafel in vierkante vorm. Dat paste beter. 
Bij het ophalen van de tafel, bleek de meneer een mooie werkplaats te hebben. Even hebben we gezellig gekletst. Hij vertelde dat hij na het verzorgen van de kinderen begonnen is met het maken van meubels. Hij maakt prachtige dingen. En hij mistte een vinger door het zagen. Dat vond ik nogal indrukwekkend. Het is gelukkig niet tijdens het maken van onze tafel gebeurd! Het meest bijzondere van de eettafel vind ik dat ik zeker weet dat hij met liefde gemaakt is. 


9. Hoe doe jij wooninspiratie op? 

Op Instagram kom ik zoveel leuke dingen tegen. En natuurlijk op Pinterest waar ik ook een landelijk Scandinavisch inspiratiebord heb. Maar ook in woonbladen, op beurzen en gewoon in het dagelijks leven. Alles om mij heen kan ineens een inspiratiebron worden. En als dat gebeurd en ik weer een project aan voel komen, word ik heel blij.


10. Wat wil je nog bereiken in je leven? 

Ik zou nog beter willen worden in het vinden van balans tussen werk en privé. Voor de rest kan ik hier wel 20 A 4-tjes vol tikken met wat ik nog te doen heb en graag zou willen bereiken. Maar dat is juist de kunst. Om die gedachten te laten gaan en te genieten van het moment van nu. 

Ok dan, 1 gedachte: ik wil graag bereiken dat nog meer mensen DaanDimple gaan zien als de manier om aan een mooie unieke wanddecoratie te komen. Ik heb tegen die tijd zoveel projecten uitgevoerd dat ik dan de beste beeldbewerkster van Nederland ben. ' Zo...ahum...hoezo ambities?'


11. Waar zie jij jezelf over 10 jaar? 

Nog steeds in het huis waar wij nu wonen. Dan met een uitbouw en een mooie lichte gietvloer. En een nieuwe (nog grotere bank, haha). Mijn zoon is dan 16 en mijn dochter bijna 14. Kunnen we allemaal chillen op de bank.

Bovendien zitten mijn man en ik dan regelmatig in een mooi stuk natuur gezellig koffie te drinken. In een door mij gepimpte caravan. Natuurlijk ingericht in de landelijkscandinavische woonstijl.  
Dit was leuk om te doen zeg!


Ik nomineer...

Siciliaantje 

Tani reist, leest en schrijft over de liefde en het leven. En dat op een manier die ik prettig vind. Ze is nog niet zo lang geleden gestart met haar blog. En net als ik houd ze van mooie dingen en is ze leergierig. Een heerlijke schrijfstijl van een bijzonder persoon.

Eigenwijswonen

Afgelopen zomer is Linda begonnen met bloggen. Over alles dat met wonen te maken heeft. Ze houdt van de kleur groen. En van persoonlijk en eigenzinnig wonen (op een toegankelijke manier). Laatst is ze ook op de vtwonen & design beurs geweest. En ze heeft leuke foto’s op haar blog gezet! Bovendien is er zelfs twee keer geweest! Dat zou ik ook gedaan kunnen hebben. Grappig en het typeert ook hoezeer ze van wonen houdt!

Levenvanuitjehart

En ik nomineer ook Jolanda Toet. Ze schrijft over het leven in al zijn facetten. Op een eerlijke, open en nuchtere manier. Af en toe kwetsbaar maar met humor en zelfspot recht uit het hart. Dat vind ik prachtig. Authentiek is het woord dat ik bij haar blog vind passen. De spelregels 

1. Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog. 
2. Vermeld de award op je blog en beschrijf jouw favoriete blog die een nominatie verdiend. 
3. Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert. 
4. Vermeldt deze regels in je eigen blogpost & informeer de bloggers die je genomineerd hebt voor de liebster award en bezorg hen de link van je eigen blogpost.  

Als je deze link deelt op Twitter, Facebook wil je mij dan taggen (DaanDimple) zodat ik je Liebster Award blog snel kan lezen? 


Vragen aan de nieuwe genomineerden 

1. Maak een top 3 van inspirerende bloggers die je regelmatig leest. 
2. Maak een top 3 van inspirerende IG’ers die je regelmatig liked.

3. Omschrijf jezelf in 5 woorden. 
4. Waarover blog jij? 

5. Wie zou je graag uitnodigen voor een etentje bij jou thuis en waarom? 
6. Waar ben je het meest dankbaar voor? 
7. Met wie deel jij je huis? 

8. Wil je een foto laten zien met jouw favoriete plekje in je huis erop. 
9. Noem 1 van je favoriete quotes. 

10. Wat raad je iedere blogger aan? 
11. Wat zijn 5 willekeurige feitjes over jou? 


Veel plezier! 

Reacties

Een reactie posten