Posters in de kinderkamer

Inspiratie

een tijd geleden las ik op instagram dat er een moeder was die wel een beetje baalde van de kleurrijke posters die haar zoon in zijn kamer wilde ophangen. Ik vond het grappig want de interieurfoto’s in haar feed verklapte dat ze meer van de zwart, wit en neutrale kleuren was. En ik herkende mij er ook in, want wij hebben inmiddels een fase 
paw patrol, cars en minions gehad. En daar horen posters bij in de felste kleuren.
Hoe dan ook ik raakte geïnspireerd om een poster te maken die stylish verantwoord is en toch de kids blij maakt.

Star wars

Mijn zoon is nu dol op star wars. Hij heeft een stripboek van star wars en de afgelopen week wilde hij dat ik dit met hem ging lezen voor het slapen gaan. Dat doe ik uiteraard maar ik zal jullie bekennen:’ ik snap er helemaal niks van!’. Knullig he? Ik weet dat ze gaan vechten en ik weet inmiddels dat 'darth vader’ slecht is, maar voor de rest gaat het richting wiskunde voor mij. Daar snap ik ook niks van.

May the force be with you

Posters maken ligt mij meer. En zo besloot ik een jongensposter te maken in de tinten en kleuren die ik mooi vind. Tijdens het maken van de poster kriebelde het ook om er een boodschap in te verwerken. Als mijn zoon er regelmatig naar kijkt, hoop ik ook nog wat pedagogisch ‘gewauwel' mee te geven. Dus bedacht ik een variant op “ may the force be with you’. Voor de niet kenners; deze zin komt geregeld voor bij star wars. Ik maakte ervan ‘de kracht zit in jezelf’.  

Uit eigen leerschool

De afgelopen jaren ben ik er steeds meer achter gekomen dat het niet handig om al te veel van je omgeving te laten afhangen. Sterker nog...juist als je je eigen koers gaat varen en de kracht in jezelf vind, geeft dat een enorme boost vooruit.

Wikipedia

En soms heb je wel enige kennis uit je omgeving nodig en zo kwam ik bij wikipedia terecht. Ik moest namelijk wel even weten wat de zin ‘may the force with you” nu eigenlijk betekent in de film.
Hier komt ie;
Er is geen juiste definitie van wat De Kracht precies is, maar het wordt in de originele trilogie omschreven door Yoda als een kracht die alles met elkaar verbindt, en die leven brengt. Volgens de mythologie die George Lucas creëerde, zweven er overal midi-chlorianen rond: deeltjes die kleiner zijn dan atomen, maar toch de sleutel vormen tot alle mysteries die de wereld rijk is. Zij zorgen onder andere voor leven en dood. Elk levend wezen wordt geboren met een bepaald gehalte aan deze midi-chlorianen, en als het gehalte zeer hoog is, wordt er ook wel eens gezegd dat "De Kracht sterk is in hem". Zo heeft Anakin Skywalker in de eerste Star Warsfilm een zeer hoog gehalte aan midi-chlorianen, zelfs hoger dan dat van de legendarische Jedimeester Yoda, het hoogste ooit gemeten.
Een eye catcher in de kinderkamer

Ok, dat was duidelijk. De tekst kon makkelijk op de poster. En na een dag plezier in Photoshop had ik de afbeeldingen bewerkt en ontstond er een uniek exemplaar. Nadat de poster geprint was heb ik ‘m in een witte lijst van de ikea gedaan en voilà; een eye catcher in de slaapkamer en toch passend!

Reacties